To sluser til digebyggeriet ved Jyllinge Nordmark

Som en del af klima- og højvandssikring har vi opført to dobbelte sluseporte til Jyllinge og Roskilde Fjord. Der er tale om præfabrikerede og komplet projekttilpassede dobbelte sluseporte af vores patenterede system AquaBlokk™.

Området omkring Jyllinge og Roskilde Fjord er en af de senere års mest omtalte og udsatte egne herhjemme i forhold til risikoen for bl.a. oversvømmelser. Der er et akut behov for højvandssikring.

Principskitse ses her for nedsætning af de præfabrikerede dobbelte sluseporte sluser mellem spunsvæggene. Se visualisering af projektet her.

Spidserne af sluseportene er mod fjorden.

Vi opbygger to parallelle sluseporte efter den såkaldte hollænder-model med dobbeltporte, der kan klare en opstuvning på 2.20 m i forhold til normal vandstand. De er færdige og klar til transport i september måned. Sluserne er præfabrikerede og skal bidrage til klimasikringen og lukke af for fjorden når vandstanden bliver for høj.

De præfabrikerede sluse- og pumpesystemer er altid projekttilpassede, hurtige at nedgrave, nemme at tilslutte overvågning, styring og sætte i drift. Det er en Place and Plug-løsning, der kan være funktionsklar i løbet af kun en uges tid, og slusedelen kan desuden løftes separat i forbindelse med vedligeholdelse og større reparationer. Alt i alt holder man således både installationstid og projektomkostningerne nede.

Vi standardiserer og skræddersyer hver løsning, så en kommune altid ved, hvad den får. De kan få den model og den bredde, højde og opfylde de vandstandskrav, der er brug for, ligesom vi tilbyder reservedelspakke, lokalt beredskab, to års driftsservice, mv.

Vi tager højde for ethvert driftsproblem på forhånd, og det er der gjort i dette tilfælde. F.eks. bliver porten jo tilført energi. Hvis den svigter, så er der indtænkt en nødstrømsgenerator. Og hvis dén fejler, ja så kan man også tilsætte manuel håndpumpe til vores system.

25. november 2020 ankom de to store sluser til digebyggeriet ved Jyllinge Nordmark, klar til montering og installering:
SE VIDEO HER